13 msk
skånsk senap1 Salta fisken på båda sidor och låt stå i rumstemperatur ca 30 min före grillning. Tänd eld på torra björkvedsträn. (Undvik att använda tändvätska.) Potatissallad: 1 Koka potatisen i saltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av. Koka äggen 6 min. Kyl dem i kallt vatten. Skala direkt. Bryn smöret. Dela ev potatisen och fördela på ett uppläggningsfat. 2 Toppa med ägghalvor, hela ansjovisfiléer, gräslök, rödlök, klickar av gräddfil och senap. Ringla över brynt smör. Salta. 3 Torka fisken på båda sidor. Vänd upp en glödande vedklabbe och lägg på torsken med skinnsidan nedåt. Låt fiskbiten ligga på vedklabben 2–3 min per sida. Grilla tills fisken är färdig. Servera med citronklyftor och potatissalladen.
800 g färsk torskrygg 16 potatisar (små) 1 knippe dill, finhackad 600 g färska räkor 100 g färsk pepparrot 3 ägg, kokta 25 g smör, smält salt peppar 200 g smör, att bryna smör, till formen salt
Om du har torskryggmed skinn lägger du ner torskenmed skinnsidan ner och öser sedan ovansidan medsmör tills torsken är klar - den ska ha en liten kärna i mitten
Bottna med skivad potatis, hackade ägg, lätt smörstekt lax samt finhackade kryddor. Börja med att koka polisen ochäggen, skiva potatisen och hacka äggen
Hacka äggen grovt. Koka upp vatten och lök i en bred kastrull. Läggäggen i en kastrull med kokande vatten och låt koka 6 min. 2 Skölj fisken i kallt vatten och gnid in den med salt. Lägg i fisken och sjud under lock 5 min. 3 Bryn smöret i en kastrull tills det är gyllene och doftar nötigt. 5 Servera torskenmed potatis, hackat ägg, hackad persilja, bryntsmöroch sockerärtor. 4 hårdkokta ägg. 500 g torsk. 50 g smör
Det här är kanske inte den ultimata sommarmaten men jag blir ofta sugen på något salt när det är varmt (igår blev det matjessill) och hjälp vilken sommar vi har här i medelpad
Sjuden torsk på en bädd av sparrispotatis med grön sparris,. När det var dags att fira in våren denna valborg så ville jag göra en variant på denna, matjessillen byttes ut mot torskfilé istället och jag lade till lite sparris
Använd en vid kastrull och fyll upp med vatten så att torskkotletterna kommer att täckas. Lägg i torskenoch sjud på svag värme tills köttet precis börjar släppa från benen
Servera torskenmed kokt potatis, skirat smör, citronklyfta samt riven pepparrot och ev. läggtorskenmed lite skirat smör i botten i en ugnsfast panna och strö över lite salt samt peppar
Lägg fisken på/i det hela. Bland annat erbjöds hälleflundra, stenbit, lax, tonfisk ochtorsk. Till lördagens luncher valdes så en bit torskrygg samt en hel slätvar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.