Vedhalstrad torsk med potatis, ägg och brynt smör
www.coop.se
www.coop.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 torskryggfilé med skinn
  • 11 tsk salt
  • 10.5 citron, i klyftor till servering
  • 11 kg färskpotatis
  • 13 ägg
  • 1150 g smör
  • 175 g ansjovisfilé
  • 11 kruka gräslök, finskuren
  • 10.5 rödlök, finhackad
  • 11 dl gräddfil
  • 13 msk skånsk senap1 Salta fisken på båda sidor och låt stå i rumstemperatur ca 30 min före grillning. Tänd eld på torra björkvedsträn. (Undvik att använda tändvätska.) Potatissallad: 1 Koka potatisen i saltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av. Koka äggen 6 min. Kyl dem i kallt vatten. Skala direkt. Bryn smöret. Dela ev potatisen och fördela på ett uppläggningsfat. 2 Toppa med ägghalvor, hela ansjovisfiléer, gräslök, rödlök, klickar av gräddfil och senap. Ringla över brynt smör. Salta. 3 Torka fisken på båda sidor. Vänd upp en glödande vedklabbe och lägg på torsken med skinnsidan nedåt. Låt fiskbiten ligga på vedklabben 2–3 min per sida. Grilla tills fisken är färdig. Servera med citronklyftor och potatissalladen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.