Spenat- och fetagratäng & gratinerat svamppotatismos – vegetarisk festmat. Jag har hittat tillbaka till Friskis och Svettis, och har gått där två – tre gånger i veckan densenastetiden
Inte så att jag tänker äta exakt vad som står här nedan, men jag gjorde några veckomenyer och lade fram dem förfamiljen – sade ”Välj ut några av de här rätterna, så äter vi dem i veckan”
Denna gång blev det sojabönor istället för kött. Idag bjuds det på pytt, envegetarisk sådan. Pyttipanna är en tacksam rätt den blir liksom alltid god och så länge man har lite rotfrukter i kylskåpet så har man i princip allt
Jag är en riktig sucker för tomater i alla former och när det kommer till brie och tomat så tror jag att om de skulle registrera sina profiler på match
För att inte glömma den behagliga mättnadskänslan envegetarisk måltid ger. Finns det något bättre sätt att fly regn och höstrusk än att sätta sig ner vid dukat middagsbord en vardagskväll med några tända ljus, förse sig med ypperst trevligt sällskap och servera något mättande som får smaklökarna att vakna till på ett mycket angenämt sätt
Fördeladen smulade fetaosten över grönsakerna och peta ner tomathalvorna. Kan göras långt i förväg. Denvegetariskaugnsomeletten serverade jag med kallskuren rostbiff, rökt skinka och så en fräsch sallad
Mån – pasta med tomat, spenat, feta och valnötter. Tis – vietnamesiska mackor, bánh mí. På onsdagen pallade jag verkligen inte ställa mig framförspisen, så det fick bli en nödlösning
Okej, det kanske börjar bli lite väl mycket asiatiska influenser i Medelhavskosten, men fisk med grönsaker och frukt är liksom själva basen (tillsammans med baljväxter) förden mat man traditionellt åt runt Medelhavet
Det kommer även att vara en del mejerifritt och vegetariskt. Min plan är att varje vecka lägga upp enveckomeny med recept som jag hoppas kan inspirera och underlätta vardagenför dig
Enförträffligt god vegetarisk pastasallad. Den här supergoda pastasalladen snodde jag ihop för att ta med som matsäck när vi åkte på en utflykt häromsistens
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.