Jag gillar att ha det stekta ägget till men i den här pytten bytte jag ut kött mot halloumioch så körde jag i en hel drös med rotfrukter jag hade hemma
För att göra soppan lite mer mättande och lite tuggmotstånd toppade jag den med stekt halloumi. Nu är jag sugen på att även göra min egen tahini men till det här receptet fick det bli en färdigköpt och den passade väldigt bra i morotssoppan tillsammans med fänkålsfrön och kummin
Innan jag anländer till Uppsala vill jag såklart ge er veckans vegetariska recept som är en kikärtskorma med broccoli ochpaprikamed inspiration från Sara på Vardag
Som jag ofta gör när jag ska hitta på något nytt recept kikar jag i kylen/frysen vad det finns att skapa något nytt medoch denna gång hittade jag en del grönsaker, ostar och en hemgjord pesto
På tal om god mat tänkte jag bjuda på veckans vegetariska recept som denna vecka består av en spaghettimed grönkålspesto jag gjorde strax innan vi åkte hit
Pajdegen svänger du lätt ihop genom att bilda en hög på bakbordet med mjöl. Dela broccolin i små buketter, skär paprikanoch purjolöken och stek i rapsolja så att dem får fin färg och smak, lägg i pajskalet
Tillsätt vattnet, crème fraichen, buljongtärningen, paprikapulvretoch svartpepparn. Jag får väl återkomma med ett recept på en tomatfri, vegetarisk stroganoff vid ett senare tillfälle, så att ni kan jämföra och se vilken variant som ni tycker är godast
Häll i tomat och småkoka ihop på medelvärme. Fräs lök, vitlök ochpaprika lätt i ghee. Blanda ner kokt skivad okra, basilika, salt, peppar och citronsaft
Men innan jag går till tåget ska jag såklart dela med mig av veckans vegetariska recept som är en mozzarellagratinerad pastagratäng med broccoli och fänkål
Det är inte alltid min matbutik har så stort utbud av ekologiska grönsaker och sedan älskar jag utmaningen att komponera nya rätter av det som dyker upp i veckans låda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.