Mannen är inte så förtjust i bakad potatis men nu lyckades jag övertala honom och han erkände att det blev riktigt gott med den rostade paprikaröran och topping med fetaost, avocado och knapriga pumpakärnor
Krydda med timjan, salt och peppar och blanda. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Späd med mer vatten eller buljong om du vill ha en tunnare soppa
Nu gjorde jag inte maten för övrigt som Leila utan istället gjorde jag det till en rostad blomkål- och majssallad med nektarin och en smarrig vinägrett
Innan vi tar oss igenom veckans ätbara tänkte jag bara slänga in en påminnelse om att det idag är sista dagen att tävla om Made by Marys Gröna frukostar-kokbok
Servera med soppan och toppa med créme fraiche och riven parmesan. Het grönsakssoppamed mungbönor (4 port). Låt puttra 2 minuter och tillsätt sedan skal och saft från limen samt créme fraiche och smaka av med salt och svartpeppar
Man kan enkelt göra goda vegetariska wraps medrostade kikärtor (som är sååå gott. Jag valde just rostade kikärtor för att dom är så goda men också för att dom är enkla att göra, dom sköter sig själva i ugnen
Kanske förknippar man ordet vegetarisk med något negativt, eller helt enkelt tråkigt. Det är ju dock verkligen inget fel med att äta vegetariskt någon gång i veckan även om man inte är vegetarian
Veckans vegetariska. Kokosgryta med gurkmeja. Massvis med gurkmeja såklart. Kör man med kokosmjölk, skeda ur mer av det feta och skippa lite av vattnet
Men innan jag går till tåget ska jag såklart dela med mig av veckans vegetariska recept som är en mozzarellagratinerad pastagratäng med broccoli och fänkål
En klassiskt pytt-i-panna innehåller ju vanligtvis kött men denna rätt tycker jag går utmärkt att variera både med och utan kött och dessutom kan man testa olika kött, rotfrukter eller varför inte ost
Det är inte alltid min matbutik har så stort utbud av ekologiska grönsaker och sedan älskar jag utmaningen att komponera nya rätter av det som dyker upp i veckans låda
Nu är jag sugen på att även göra min egen tahini men till det här receptet fick det bli en färdigköpt och den passade väldigt bra i morotssoppan tillsammans med fänkålsfrön och kummin
Det här blev så gott så till och med den vegoskeptiske maken jublade och tog två portioner. För en man som är uppvuxen på nötkreatursgård med en far som är jägare är det ett väldigt bra betyg
Andra möjliga yrken är forskning- och utvecklingsprojekt inom kost, sensorisk bedömning och utveckling av livsmedel, arbete i provkök eller med marknadsföring eller förebyggande hälsovård, utbildning och information/föreläsare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.