Lägg nu i ansade broccolibuketter, gula ärter och kikärtor tillsammans med urkärnad och grovt tärnad paprika, stekt gul lök och krossade vitlöksklyftor
Tyvärr finns det vissa nackdelar med pajer, till exempel att de oftast är smör- och vetemjölstinna historier som ofta dessutom innehåller stora mängder ost, samt att det är tidskrävande och meckigt att trycka ut pajdegen i formen
Skala och strimla löken. Men innan jag går till tåget ska jag såklart dela med mig av veckansvegetariska recept som är en mozzarellagratinerad pastagratäng medbroccoli och fänkål
Mannen är inte så förtjust i bakad potatis men nu lyckades jag övertala honom och han erkände att det blev riktigt gott med den rostade paprikaröran och topping med fetaost, avocado och knapriga pumpakärnor
Bland linser med rivet apelsinskal, tärnad tomat, skivad lök och hackad persilja. Tillsätt kanel och smaka av med salt och peppar - slå dressingen översalladen och blanda väl
Dela ner broccolin i små buketter. Skala och skär lökarna i smala klyftor. Vi landar ikväll och sen får jag se när jag hinner gå igenom alla bilder och ge er ett ordentligt inlägg med massa foton
Nu gjorde jag inte maten för övrigt som Leila utan istället gjorde jag det till en rostad blomkål- och majssallad med nektarin och en smarrig vinägrett
Inte för att det är ett krångligt recept på något vis, enligt Jamie Oliver som vi hittat det hos är "det här receptet jätteenkelt - resultatet blir ljuvligt i både smak och doft
Servera med fullkornspasta och strö över de rostade solroskärnorna. Nog snack om skolan och över till dagens recept som enligt måndagstraditionen är vegetariskt och denna vecka blir det en enkel pastarätt medbroccoli, champinjoner och solroskärnor
Skär morot, paprika och salladslök i strimlor. Dela ner broccolin. Krydda med salt och svartpeppar. Ännu en helg har passerat och jag tänkte inleda veckan med att berätta att det nu är dags att nominera din favoritmatblogg till Matbloggspriset 2015. Fried rice medbroccoli och skogschampinjoner (4 port). 1 röd paprika. 1 broccoli. 2 salladslökar. Stek morot, svamp och broccoli i olja i en stor stekpanna ca 3 minuter. Ha sedan i paprika, haricots vert och salladslök och låt fräsa med 2 minuter. 1 röd paprika. 1 broccoli. 2 salladslökar
Men innan dagens pluggsession startar måste jag självklart dela med mig av veckansvegetariska recept som även är mitt bidrag till Säsongens bästa (pumpa) på bloggen Det Gröna Skafferiet
Jag förbrukade istället lite väl mycket brie-, parmesan-, get och prästost istället. För att göra det hela så mycket enklare för oss fyller vi upp samma gryta med buljong och häller i pastan för att koka den tillsammans medlöken och svampen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.