Grytan innehåller bland annat champinjoner, katrinplommon ochharicotsverts (gröna bönor) och är smaksatt med harissa och en härlig kryddblandning, ras el hanout, som jag hittade på bloggen 'Strenght and sunshine' (se här)
Ingredienserna till en risotto kan varieras i det oändliga, allt ifrån klassikern Risotto alla Milanese med saffran till Risotto al Barolo med rött vin och korv eller varför inte som här, en variant med härliga och nyttiga grönsaker
Nog snack om skolan och över till dagens recept som enligt måndagstraditionen är vegetariskt och denna vecka blir det en enkel pastarätt med broccoli, champinjoneroch solroskärnor
Jag får väl återkomma med ett recept på en tomatfri, vegetarisk stroganoff vid ett senare tillfälle, så att ni kan jämföra och se vilken variant som ni tycker är godast
Allt i ett gratäng med kikärtor, champinjoneroch färskost. Smaksätt det med saltet och vitpepparn. Jag använde färskost med smak av sweet chili (det var den smak vi hade hemma) men du kan välja någon annan smak om du vill
Den här underbara såsen med morötter, champinjoneroch ajvar är en enkel och billig vardagsrätt. Idag tänkte jag faktiskt ta det lite lugnt med matlagandet och istället börja att julpynta huset inför adventshelgen
Men innan jag går till tåget ska jag såklart dela med mig av veckans vegetariska recept som är en mozzarellagratinerad pastagratäng med broccoli och fänkål
En klassiskt pytt-i-panna innehåller ju vanligtvis kött men denna rätt tycker jag går utmärkt att variera både medoch utan kött och dessutom kan man testa olika kött, rotfrukter eller varför inte ost
Enkel lasagne med zucchini ochchampinjoner. Det ska bli skönt att ta en paus från zucchiniätandet, men om jag känner mig själv rätt så kommer jag nog ganska snart att vara dösugen på maträtter med zucchini igen och börja längta till nästa skördesäsong
Det är inte alltid min matbutik har så stort utbud av ekologiska grönsaker och sedan älskar jag utmaningen att komponera nya rätter av det som dyker upp i veckans låda
Nu är jag sugen på att även göra min egen tahini men till det här receptet fick det bli en färdigköpt och den passade väldigt bra i morotssoppan tillsammans med fänkålsfrön och kummin
10 st Champinjoner. 1Hacka sedan svampen och löken och fräs dom lite lätt med smör. 1Häll sedan ner grädden och gräddfilen i svampen och löken och koka upp lite lätt under rörning. 1När bönorna har kokat klart häller man ner dom tillsammans med resten. 1Häll sedan i sojan och fonden tillsammans med resten, salta och peppra efter smak. 1Serveras med ris eller nudlar, och njut
Smaka av med salt och svartpeppar. Servera såsen med nykokt pasta samt lite riven ost. Jag brukar steka champinjoner på lite olika sätt beroende på om de är färska eller frysta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.