Vi har skrivit resedagbok under resan och nu har vi även skrivit ett sammanfattande inlägg med lite vad vi tyckte om varje stad och det inlägget kommer även här imorgon
Bland linser med rivet apelsinskal, tärnad tomat, skivad lök och hackad persilja. Tillsätt kanel och smaka av med salt och peppar - slå dressingen översalladen och blanda väl
Smaka av med salt och peppar. Lägg skockor, tomater, vitlök, basilika och parmesan i en mixer. Beroende på ostsort och önskad konsistens kan du behöva ha i lite mer olja
Denna veckas vegetariska meny består av en risotto med smak av tomatoch basilika. Det är riktigt gott och man kan smaksätta med det man gillar och har hemma
Den var god och är ett bra alternativ till vanlig pasta Till den gjorde jag en god pastasås med bland annat mozzarella, tomateroch babyspenat i Recept kommer här nedanför
Jag gjorde min tomatsås genom att använda en burk krossade tomater av hög kvalité (annars blir såsen bara vattnig) som jag kokar upp tillsammans med oregano, havssalt och lite svartpeppar
Förutom att de är glutenfria så är de proteinrika, lätta att ha att göra med, och lossnar lätt. Idag blir det paj igen, det har blivit några stycken den senaste tiden med lite olika fyllningar
Tillsätt tomatpurénoch oreganon och låt fräsa med en minut. Men innan jag går till tåget ska jag såklart dela med mig av veckans vegetariska recept som är en mozzarellagratinerad pastagratäng med broccoli och fänkål
En klassiskt pytt-i-panna innehåller ju vanligtvis kött men denna rätt tycker jag går utmärkt att variera både medoch utan kött och dessutom kan man testa olika kött, rotfrukter eller varför inte ost
Dela tomaternaoch vänd ner i salladen. Det är inte alltid min matbutik har så stort utbud av ekologiska grönsaker och sedan älskar jag utmaningen att komponera nya rätter av det som dyker upp i veckans låda
Nu är jag sugen på att även göra min egen tahini men till det här receptet fick det bli en färdigköpt och den passade väldigt bra i morotssoppan tillsammans med fänkålsfrön och kummin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.