Detta går i linje med min matfilosofi och jag kommer under tiden att förhoppningsvis få god erfarenhet av matlagning till många, ekonomi/inköp, planering och hygien
Nu har jag börjat smälta helgens fantastiska festligheter, ett minne för livet. Mannen är inte så förtjust i bakad potatis men nu lyckades jag övertala honom och han erkände att det blev riktigt gott med den rostade paprikaröran och topping med fetaost, avocado och knapriga pumpakärnor
Så enkelt, bara klicka i röran i sötpotatisen och toppa gärna med lite svartpeppar och salladslök. Fyll med valfri röra eller bara en klick smör och salt
Helgen har varit underbart bra med både skidåkning, goda vänner, partaj och massa annat roligt. På lördagen tog vi starklunch och jag åt en otrolig pizza med renskav, smörstekta kantareller, rårörda lingon och pepparrotssås på, vilken upplevelse
Det blev en väldigt god vegetarisk rätt med biffar och het broccoli och en krämig örtsås. Det är enkelt och härligt att träna på morgonen, det är ljust när man cyklar hem från jobbet och jag har till och med ljust i köket när jag ska fota dagens middag
Men nu över till veckans vegetariska recept. Efter en myshelg i Väsby är jag nu åter tillbaka i vardagsrutinerna och jag började dagen med att försöka bränna av några kalorier från helgens goda mat och dryck
Linser som smaksätts med ingefära, kokosmjölk, curry och en touch av hetta blir en otroligt god middag att ställa fram på bordet och för familjen att samlas kring
Veckans vegetariska. Kokosgryta med gurkmeja. Massvis med gurkmeja såklart. Kör man med kokosmjölk, skeda ur mer av det feta och skippa lite av vattnet
En klassiskt pytt-i-panna innehåller ju vanligtvis kött men denna rätt tycker jag går utmärkt att variera både med och utan kött och dessutom kan man testa olika kött, rotfrukter eller varför inte ost
Lägg upp och ät, inga konstigheter. Det är inte alltid min matbutik har så stort utbud av ekologiska grönsaker och sedan älskar jag utmaningen att komponera nya rätter av det som dyker upp i veckans låda
Nu är jag sugen på att även göra min egen tahini men till det här receptet fick det bli en färdigköpt och den passade väldigt bra i morotssoppan tillsammans med fänkålsfrön och kummin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.