5-6 teskedar
grön currypasta (OBS, använder du annan sort än den jag har, se bilden nedan, tex Santa Marias skulle jag tro att det räcker med cirka 2 teskedar Den variant jag har är rätt mild i smaken och inte alls lika stark som andra currypastor jag haft tidigare)
Krydda med basilika, rikligt med svartpeppar och lite salt. En klassiker med nya tillbehör. Tomatsåsen är riktigt mustig och lättlagad, så efter att ha gjort och smakat på denna variant tror jag att jag kan lova att du aldrig mer kommer köpa en färdiggjord tomatsås
Fräs paprikatärningar och morotsriv tillsammans med lite olja. För en tid sedan, var jag på ett matevent med en Facebookgrupp som kallas Matlådegruppen
Vi testar också att göra köttfärssås med extra mycket grönsaker i och använder även linserna i en mustig linssoppa med rotfrukter som värmer gott i kylan
Kycklingspett och wokade grönsakermed nudlarKycklingspetten. Blanda chilisåsen med soja och vitlök. Som vanligt när vi jobbar med kyckling i hemkunskapen så går vi ju igenom det här med att få den genomstekt så man inte blir magsjuk pga eventuella campylobacter
Men innan jag går till tåget ska jag såklart dela med mig av veckans vegetariska recept som är en mozzarellagratinerad pastagratäng med broccoli och fänkål
En klassiskt pytt-i-panna innehåller ju vanligtvis kött men denna rätt tycker jag går utmärkt att variera både medoch utan kött och dessutom kan man testa olika kött, rotfrukter eller varför inte ost
Det är inte alltid min matbutik har så stort utbud av ekologiska grönsakeroch sedan älskar jag utmaningen att komponera nya rätter av det som dyker upp i veckans låda
Nu är jag sugen på att även göra min egen tahini men till det här receptet fick det bli en färdigköpt och den passade väldigt bra i morotssoppan tillsammans med fänkålsfrön och kummin
salt och malen vitpeppar efter smak. Blomkålsris. Vispa ihop äggsmet och grädda en tunn omelett, dra av från värmen och lägg lock på stekpannan så smeten stelnar på ovansidan, låt sen svalna helt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.