Allt från marinader till kycklinggrytan och till vego grytan, till soppor och till ris, you name it och jag har säkert slängt i minst en matsked utav recaito där i
Ja så var det dags för veckans 4 vego middagstips och idag blir det rotfrukter med en vanlig kikärtshummus och en hummus gjord på avokado och pistagenötter mums. Ca 1 - 1 1/2 dl olivolja. 2-3 vitlöksklyftor. 1 - 1 1/2 dl olivolja. #recept #sås #hummus #röror #veganskaröror #rotfrukter #vegan #veganrecept #vego #mytaste #hälsa #hälsosamt #hälsosamvegankost #hälsosamvegan #hälsosamvegandiet #plantbased #plantbaserat #plantbaseradkost #nyttigt #nyttigvegankost #nyttigvego #nyttigmat #nyttigveganmat #kycklingmarinad #veganfitness #plantbasedfitness #fitness #fitfam #veganfitfam #poweredbyplants 4 v. Ca 1 - 1 1/2 dl olivolja. 2-3 vitlöksklyftor Juicen av 1 lime 1 - 1 1/2 dl olivolja
12-15 st. 25 g jäst – jag utesluter själv jäst men du kan välja att jäsa degen om du vill. 550 g (6 dl) vatten eller valfri mjölk, t. 25 g (2 msk) neutral rapsolja. 165 g (3,5 dl) glutenfritt havremjöl (kan ersättas i vikt med durra). Låt degen vila i ca 15 minuter eller jäsa i ca 60 min. Stjälp upp den något klibbiga men fasta degen på rikligt (med rismjöl) mjölat bakbord och dela upp den i 12-15 bitar. Grädda bröden direkt i en het torr stekpanna i ca 2-3 minuter på varje sida. Related 12-15 st. 25 g jäst – jag utesluter själv jäst men du kan välja att jäsa degen om du vill. 550 g (6 dl) vatten eller valfri mjölk, t. 25 g (2 msk) neutral rapsolja. 165 g (3,5 dl) glutenfritt havremjöl (kan ersättas i vikt med durra)
Här kommer recept på en av rätterna från förra veckans matsedel. Kycklingfilé med soltorkade tomater och taco-ostsås6-8 p. 1 burk Creme bonjour ost med taco-smak. 3 dl grädde - valfri sort. 1,5 tsk dijonsenap. Sedan är det bara att gratinera i 225 grader i ca 20 minuter. 6-8 p. 1 burk Creme bonjour ost med taco-smak. 3 dl grädde - valfri sort. 1,5 tsk dijonsenap. 225 grader i ca
Jag vet att det finns s k "veganmozarella" på bl a Goodstore i Stockholm, men jag har aldrig testat den, så jag törs inte utlova hur resultatet blir med den
Bästa veganosten heter Mozarellalike och är gjord på soja. Jag valde idag min Crock-Pot DuraCeramic 5,0L,. Nästa gång tar jag min Crock-Pot Multifunktionell 5. Ingredienser 5 port. (225 g). 5 dl. 5 dl. 500 g. Fräs morot, rotselleri, lök och vitlök ca 50 minuter utan. Kör ca 3½-4 tim på låg. 5 port. 2 st (225 g)
Häll i svamp- och spenatblandningen och rör om. Svamp- och spenatfyllda cannellonis 4 port. 8-10 färska eller torkade lasagneplattor. Om du använder torkade lasagneplattor, sätt på en stor kastrull med vatten och koka några plattor i taget i 4-5 minuter. Häll över tomatsåsen och ställ in i ugnen i 15-20 minuter. 8-10 färska eller
Om man inte vill eller kan äta mjölkprodukter kan man toppa med s k veganost som är gjord på soja, alternativt blanda ihop någon yoghurtersättning med örtkrydda och klicka på i stället för smetana/parmesanblandningen
Dags att fixa en vegan linsgryta. vegan linsgryta recept – pressutskick. Det var ett bud som kom med en kasse med plastlådor från Tefal och smarriga ingredienser till en vegan linsgryta
Veckansvego den här veckan blir zucchinirullar med fetaostfyllning och tomat- och gurksallad. Vi är ju vegetarianer och fler och fler visar intresse för den vegetariska maten (tack och lov) så jag tänkte börja köra med "Veckansvego" här på bloggen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.