Midsommarafton på fredag och ännu en anledningtill att äta gott. Nedan får ni receptet på en laxröra-favoritsom passar perfekt att ha på midsommarbordet eller som en förrätt
Jag kokar upp vatten med litevin och fiskfond. Köttet har en härlig färg, nästan som laxens. Iställetinhandlade jag en jättefinrödingtill bra pris på min lokala Coop
Nu börjar det ju dra ihopsigtillmidsommar och jag njuter till fullo av den tidsom är just nu. Kött, kyckling eller fisk har man ju ofta som bas men ibland tycker jag det kan vara svårt att komma på nya såser och tillbehör
Skölj citronerna noga i ljummet vatten. Tillsätt räkorna och krydda med salt och peppar. Citron. Halvera dem och lägg halvorna med snittytan uppåt i en ugnssäker form
Skölj dem ordentligti kallt vatten och lägg dem sedan i en skål. Det grillasi varenda vrå och då ska det såklart bjudas på goda röror till köttet, fisken eller fågeln som smakfullt grilljerats
Till serverade jag såklart en riktigt fet bearnaisesåssomni har recept på här. Det blev en pastasås som jag hade färskskurna grönsaker och köttrester i
Blanda vatten, socker och ättikatills sockret lösts upp. Räkröran är väl tilltagen så det sominte får plats i skalet kan serveras i en skål bredvid, ifall någon vill ta lite extra av den goda räkröran
Koka upp hett vatten och blanda med ättika och socker. Hetta upp smör i en stekpanna och klicka ut plättar av potatisrivet – enklast är genom att snurra potatisensom pasta med en gaffel och lägga ner ”rullarna”
Tillsättvatten och värm till nästan kokpunkten. Brödet bakar jag på rårismjöl och receptet har jag hittat hos Kjerstisom bakar massvis med goda glutenfria bröd och andra smarrigaglutenfria bakverk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.