Lammrygg, karamelliserad lökcrème, bakade schalottenlökar, picklad rödlök och krämigt potatisstompSmakrikt kött med tillbehör som både innehåller syra och sötma fungerar alltid fint tillsammans
Bred ut den karamelliserade mjölken uppepå och skiva på bananerna. Receptet kommer ur Ebba von Sydows kokbok och själv fick jag nys om det när en av er bloggläsare (Carina från Vårgårda) skickade receptet till mig
Varmrökt lax höjer den här lilla mackan till himmelska höjder. Blanda crème fraiche, pepparrot, skal från halva citronen och lite salt (tänk på att kaprisen är salt)
Skalaoch skiva lökarna. Den karamelliserade löken skulle vi inte vilja vara utan och när löken dessutom stekts i samma fett som biffarna blir den bara ännu mer smakrik
Den här marängtårtan är min svågers specialitet, och så himla god. Den allra bästa fyllningen och toppingen är i min smak massor av färska skivade jordgubbar ihop med grädden
varmrökt lax och ingredienser till en helt underbar basilikasås med parmesan. Sist Johan var och hälsade på mig tog vi bilen till Ica Maxi och shoppade loss
Idag blev det varmrökt lax med färskpotatis, kokt sparris och en romsås till middag. 2 dl creame fraiche (34%)½ hackad gul lök½ burk röd rom (40g)Rör runt och låt stå kallt innan servering
skaladoch delad i grova bitar. Blanda ihop vin, fond och grädde. skaladeoch delade i hälften. Salta och peppra köttet och bryn det sedan runtom på hög värme i smör eller olja
Och köp gärna scampi med skalochskala själv, jag upplever att de har en högre kvalité. Besökte en spännande asiatisk butik i veckan och kom ut med en påse räkor, vårlök, koriander och lite röd curry
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.