150 g
färskost av philadelphiatyp 3 msk vispgrädde 150 g varmrökt lax skinn- och benfri 1 tsk citronsaft salt svartpeppar 3 msk röd stenbitsrom 4 skiva rågbröd 2 msk gräslök finklippt, eller dill 1 st citron små bitar
Sätt ugnen på 200 grader. Skär ut 12 st ark ur filodegen (12*12cm) pensla olivolja på varje ark och på båda sidorna. Fördela sedan oströran på dem 12 arken genom att klicka ut 12 stycken lika stora klickar med en sked. Grädda i mitten på ugnen i ca 6 minuter tills rullarna fått en gyllenbrun färg
Servera på rostat bröd (godast blir det om du steker skivor av vitt bröd i smör) eller i bakad potatis, toppa med några hela räkor, en dillkvist och kanske en extra klyfta citron
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.