8 skiva formfranska, ljust 3 silverlökar, stora 200 g vispgrädde 15 g svart tryffel, färsk och riven 1 citron 70 g parmesanost, finriven (eller västerbottensost) 2 bananschalottenlökar 500 g körsbärstomater, blandade färger 150 g smör, till stekning libbsticka, till garnering (eller persilja) ev tryffel, till garnering
Avsluta med plockade myntablad, rivet citronskal och saften från en citron. Strimla sockerärtorna fint på längden, skär rödlöken tunt och skiva ner den kokta kalla potatisen i mindre bitar
varm punsch. Vispa soppan med en ballongvisp så att skalresterna fastnar i vispen och skaka av dem i en skål vid sidan om, så att soppan blir len och fri från skalen
Blanda allt till en deg. Arbeta den ordentligt så den blir riktigt smidig. Dela degen i 10 lika stora bitar och kavla ut dem i omgångar, mjöla bordet om det behövs
Idag får du recept på en varm smörgåstårta som jag gjorde för några helger sedan. Till den serverade vi en sallad, tårtan är väldigt mättande och god, så den räcker nog till 4-6 portioner
i den varma sockerlagen i bunken med äggulor samtidigt som du vispar hastigt med elvisp. Många av er har efterfrågat recepten, så här kommer de i sin fulla längd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.