En frysgenomgång resulterade i en god, varmsmörgåsmed stuvning på blandsvamp och varmrökt fläsk. Mamma har bidragit med en hel del av sina matkunskaper till boken, vi pratar mycket om mat när vi träffas
Receptet på denna goda varma sallad hittade jag i Leilas nya kokbok "The fresh foodie". Där serverar hon den tillsammans med lövbiff men här valde jag tonfisk i stället
Gratinera smörgåsarna på 225 grader mitt i ugnen i ca 15 minuter 8 skivor jättefranska. Lägg ut brödskivorna på en plåt, bred ett tjockt lager champinjoncrème på brödskivorna
Smöra brödskivorna och lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper eller aluminiumfolie. Spritsa på lite tomatketchup och krydda med salt och peppar eller någon allkrydda
Pensla tonfiskenmed oljan innan du steker den. Som tur är så vet vi ju att det blir gott att baka med polenta och en krämig variant återstår fortfarande att prova på
Till kvällsmat idag mumsade vi varma mackor. Smöra bröden och bred på ett lager med chilisås. Betyget från M löd "Detta var de godaste varma mackor jag någonsin ätit"
Älskar varma mackor brukar nästan alltid bara göra med smör, skinka, tomat, ost och lite pizzamix men igår brede jag även på philadelpihaost för det låg ett paket i kylen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.