Varm smörgåstårta med kräftstjärtar
www.hemtrevligt.se
www.hemtrevligt.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 st hönökakor
  • 11 st röd paprika
  • 1 gurka
  • 11 st gul lök
  • 12 st tomater
  • 11 dl crème fraîche
  • 1 salt
  • 12 msk smör
  • 11.5 msk vetemjöl
  • 11 dl mjölk
  • 11 st kräftstjärtar
  • 10.75 dl spad
  • 13 msk majonnäs
  • 11 st dill
  • 1 ost
  • 1 kräftstjärtar
  • 1 kryddgrönt
  • 16 st hönökakor Fyllning 1: 1 st röd paprika gurka ca 10 cm 1 st gul lök 2 st tomater 1 dl crème fraîche salt peppar Fyllning 2: 2 msk smör eller margarin 1.5 msk vetemjöl 1 dl mjölk 1 st kräftstjärtar 0.75 dl spad från kräftstjärtarna 3 msk majonnäs 1 st dill liten knippa salt peppar Garnering: 2 st tomater ost ca 2 dl riven kräftstjärtar några kryddgrönt Ugn: 225° Det här behövs för 8-10 port:Kärna ur och hacka paprikan. Tärna gurkan. Skala och finhacka löken. Tärna tomaterna. Fräs allt i lite matfett tills det mjuknar. Rör ner creme fraiche och smaka av med salt och peppar.
  • 1 Smält matfettet till fyllning 2 och rör ner mjöl. Späd med mjölk och kräftspad. Låt det sjuda under omrörning några minuter. Låt stuvningen svalna.
  • 1 Ta undan några kräftstjärtar till garneringen. Grovhacka de andra. Hacka dillen. Rör ner majonnäsen i stuvningen. Tillsätt kräftor och dill. Smaka av med salt och peppar.
  • 1 Lägg ihop två Hönökakor på bakpappersklädd plåt så att du får en rundel. Bred cirka hälften av fyllning 1 över dem. Täck med två nya Hönökakor och bred fyllning 2 över. Täck på nytt och bred resten av fyllning 1 över. Hit kan tårtan förberedas.
  • 1 Skär tomaterna i skivor och fördela dem runtom smörgåstårtan. Strö över riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter. Garnera med några kräftstjärtar och kryddgrönt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.