Servera räkspettenmed en klick aioli och vitlöksbröd. Du behöver4-6 räkspettCa. 1 kg färska räkor2 vitlöksklyftor, pressade1 liten röd lök, finhackad1 jalapeno, finhackadOlivoljaSalt och pepparGör såhärMarinera räkorna med vitlök, röd lök, jalapeno, olivolja, salt och peppar
Vi började med grillade räkspett och sallad till förrätt, till varmrätt åt vi grillade karrekotletter och bulgursallad, till efterrätt blev det chai-te och banankaka med citrusglasyr
Dela och skeda ur avocado direkt över de varma morötterna. Bottna en liten ugnsform med bakplåtspapper eller smörj en liten ugnsform, strö lite flingsalt och lägg på din frysta laxfilé
Det bästa medheta räkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. För att få mer smak på oljan är "Hemligheten" att man låter koka upp oljan med vitlök och chili och sedan kyla den
Smaksätt med salt och peppar om det behövs. Serveras med ris eller pasta och en god sallad förstås. Heta räkorFör 4 pers2 paprikor, gul och röd1 purjolök2 vitlöksklyftor0,5 röd chilipeppar styrka 52-3 msk chilisås eller tomatpuré2 dl matlagningsgrädde eller mjölk om du vill 1 dl vatten1 kg räkor med skalSkiva purjon och hacka paprikorna. Späd med vattnet och koka 5 minuter till
Jag gjorde en väldigt smarrig varm smörgåstårta förra helgen. Blanda färsen med lök och bacon och tillsätt krossade tomater, crème fraiche, vitlöksost, salt, peppar, köttbuljongtärning och pizzakrydda
Krydda med peppar. Blanda allt med creme fraiché och den hackad skinkan. 1 förpackning hönökaka med 6 halvor. 1 förpackning hönökaka med 6 halvor 2 paket bacon
½ kg oskalade räkor ( men det går bra med färdig skalade också). Blanda ihop den fint delade skinkan med crème fraiche, hackad purjolök (halva purjolöken) och 1½ dl riven ost, krydda med cayennepeppar, paprikapulver och peppar
Blanda med skinkost, Creme Fraiche och smaka av med salt och peppar. Varmrätt. Avsluta med det sista brödet, halverade körsbärstomater och den rivna osten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.