Idag hag jag lagat lax till lunch igen, men den här gången tillsammans med en varm romsås och räkor. Jag tycker verkligen att det är toppen med mat som sköter sig självt i ugnen
Servera laxen ljummen med senapscrèmen och den rostade potatisen. Smaka av med salt. Ta ur dillstjälkarna och lägg i laxen och sjud någon minut, dra sedan kastrullen åt sidan
Bra med de varma grönsakerna är att hit fram kan man ju förbereda allt i förväg. Jag serverade inget ris eller potatis till utan gjorde varma grönsaker och en bamsestor grönsallad istället
med en aning vitlök. Varm sallad. Lax. Vänd sedan i ett fat med ströbröd, gärna lite saltat och pepprat. Fräs upp lök, lägg efter en liten stund på mangold, efter ytterligare en liten stund hackad tomat - den ska inte bli mosig, bara varm och mjuk
Lägg enriskvistarna i botten av en järngryta och täck dem med ett lock som går ner i grytan. Lägg sedan laxbitarna ovanpå locket och lägg på grytans eget lock
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.