Den här rätten kan antingen ätas varm eller kall (som sallad). Jag brukar servera den här couscousenmed myntasås, röd sås, baba ganoush, hummus och ett orientaliskt tunnbröd (som vi brukar köpa på Maxi eller Willy´s)
Ta ut grönsakerna, vänd runt med matvete, persilja och nötter. Lägg på en ugnsfast plåt,salta ,peppra och sockra en aning med lite farinsocker, ringla över olivolja
) blir det en härlig värmande fisksoppa, som gör slut på eventuella rester av saffran som finns kvar efter julen och är i säsong nu med fisk och skaldjur samt rotfrukter
Servera medcouscous, fräst purjolök och apelsinklyftor. , couscous, fräst purjolök, apelsinklyftor. Tvätta och skala apelsin och citron med potatisskalare
Som tillbehör fungerar det jättebra medvarma hjortron (värm i kastrull eller micro med lite råsocker) och kanske honung eller honungsnötter och eventuellt grädde
Bra med de varmagrönsakerna är att hit fram kan man ju förbereda allt i förväg. Jag serverade inget ris eller potatis till utan gjorde varmagrönsakeroch en bamsestor grönsallad istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.