Salta med flingsalt och fördela honungen över nötterna. Häll över nötterna och mandel. Ätes omgående och föredras att avnjutas med sked, låt alla hackade örter falla över den rykande osten
Färskafikonmed gorgonzola ochhonungFikonHonungGorgonzolaPepparSkivafikonen i ca en halv centimeter tjocka skivor, lägg på en teskedsstor bit gorgonzola på varje skiva, klicka på lite honung och peppra
Den varma brieosten är ett perfekt tillbehör på ett buffébord bland mycket annat gott. Dessutom blir det så vackert med den vita osten, de röda tomaterna och den gröna basilikan
En mjölig potatis kokt med mycket salt som fortfarande ryker när man delar den med gaffeln, det kan jag äta rakt av - utan något till och tycker att smaken är ljuvlig
Lägg björnbär, fikonoch pekannötter på osten och strö över granatäppelkärnorna. När sockret har smält och börjar bli gyllenbrunt, ringla det över brieosten
Baconstekta dadlar med fetaost, färskafikonoch knäckesticks. Jag lade upp allt på ett stort runt fat, fetan i mitten och dadlarna runtom med varsin tandpetare i
Osten är en Kvibille ädelost, sedan ligger det en bit färsk fikon inflygen direkt ifrån Malta och detta binds samman med en droppe balsamvinäger ifrån Italien
Lägg upp leverskivorna, fikonskivornaoch de delade fikonen på varm tallrik. Hetta upp pannan, bränn av fikonvinägern tills den reducerats och blivit sirapslik, skeda eller häll den över leverskivorna
Rör ihop rumsvarmt smör, socker och chili flakes i en bunke. Vispa grädden fluffig och smaksätt med calvados eller konjak och servera till fondanterna tillsammans med klyftade fikon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.