Varmrätten vi hade innan denna söta avslutningen var gamla favoriter som kanske inte känns oerhört italienska, mer generellt europeiska, men vi tyckte ändå att det passade in
Den varma brieosten är ett perfekt tillbehör på ett buffébord bland mycket annat gott. Dessutom blir det så vackert med den vita osten, de röda tomaterna och den gröna basilikan
Ta ut osten och strö över valnötter ochaprikoser – tryck till lätt. Sätt in det mitt i ugnen och låt det stå i cirka 5 minuter så att osten blir mjuk på ytan. 1 st brietårta (500 g). 1 st brietårta (500 g) 30 g valnötter, grovhackade 30 g torkade, i små bitar 2 msk honung, flytande
Smula jästen i en bunke och. 50 g jäst 5 dl vatten 2 msk olja 2 tsk salt ca 14 dl vetemjöl (varav drygt 1 dl till utbakning) 2 dl gräddfil 200 g torkad frukt (jag använde aprikoser) ca 10 st torkade fikon till topping Värm vattnet till ca 37 grader. ca 10 st torkade fikon
Lägg björnbär, fikonoch pekannötter på osten och strö över granatäppelkärnorna. När sockret har smält och börjar bli gyllenbrunt, ringla det över brieosten
Rostbiffen helstektes långsamt i ugnen och serverades sedan med en varm sallad ochfikon. Med en rätt så tom plånbok (som jag längtar till lönen på måndag) gick jag förbi affären på vägen hem för att hitta något gott till middag
Vi hade ett litet vänmingel med julkänsla, då bjöd vi på en varmoch god äppeldryck med glöggkänsla, grönkålschips och pizzabitar med grönkål, fikon, mandel och grönmögelost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.