11 st
brietårta Tomatsallad 4 st tomater 1 st rödlök 6 st stora bladfärsk basilika 1 msk balsamvinäger 1.5 msk olivolja salt pepparSätt ugnen på 200 grader Lägg brietårtan i en lagom stor ugnsfast form. Skiva tomaterna och finhacka löken. Strimla basilikan. Blanda ihop salladen med övriga ingredienser. Salta och peppra. Lägg tomatsalladen på brietårtan och ställ in i ugnen ca 10 minuter. Brietårtan ska bli riktigt mjuk och krämig. Känn efter i mitten så att den verkligen har mjuknat.
Och kombinationen mogen bakad brie, varm hjortronsylt och finncrisp var verkligen en hit. Att servera varm ost är inget ost, och allt som oftast brukar jag baka camembert och äta den som fondue
Paolo Robertos recept på varmtomatsallad till grillat kött. -Mama Skogly ♥ Varmtomatsallad. Det skulle egentligen vara grillat lamm, men vi fick inte tag på det
En variant på caprese medvarma tomater som rostas i ugnen smakade finfint som tillbehör. Tomatsalladen görs parallellt med att köttfärssåsen puttrar och pastan kokar
Halvera tomaterna och lägg dem med snittytan upp i en ugnsfast form eller plåt. Blanda ihop grönsaker, fetaost och de småvarma tomaterna och servera salladen direkt
Då passar varmbrieostmed rabarberchutney perfekt. En brieost hittar du på varje affär och en chutney slänger du snabbt ihop på sommarens rabarber och jordgubbar
Blanda under tiden baconet med kaprisen i en skål och håll det varmt i ugnen. Sänk värmen, lägg i rödlöken och då den mjuknat lite, sedan i med tomatbitarna
Men en varmtomatsallad är gott. Tanken är att när du serverar så ripplar du över lite av såsen från tomatsalladen över kycklingen på tallriken när du lägger upp och garnerar med lite hackade oliver och basilikablad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.