Variabel tjälknöl
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg fruset kött av grövre kvalitet. Kött av finare sort
  • ex oxfilé
  • går utmärkt att göra tjälknöl av om det har legat fryst länge och blivit torrt
  • annars blir det för löst.
  •  
  • Saltlag - bas (detta är grunden och kan användas utan vidare ingredienser)
  • 1 liter vatten
  • 1-2 dl salt
  • 1 tsk socker
  • Svartpeppar
  • grovmalen
  • 1-2 vitlöksklyftor
  •  
  • Saltlag - kryddor (dessa är förslag som på extrakryddor kan doseras och mixas efter behag)
  • Färsk eller torkad chili
  • Rosmarin
  • Enbär
  • Timjan
  • Rosépeppar
  •  
  • Saltlag - övrigt (dessa är också förslag på extra smaksättning som kan användas efter tycke och smak)
  • 1 citron
  • 1 rödlök
  • 3-4 dl glögg
  • 2-4 dl rödvin
  • 4 msk honung

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.