Det här brödet bakar jag ofta nu när jag vill ha ett gott och lättbakat bröd. Men med några enkla medel blir det här både nyttigare, saftigare och mer hållbart
Och namnet är ju så bra – Juleknas. (hämtat rakt av från tidningen – klicka här för fler recept). Enkelt, även för barnen att vara med, inte dyrt och tog inte lång tid
Jag hade Mix per dolci hemma från Senza Glutine – och då är resultatet enkelt att uppnå. Jag tar coops flytande mjölkfria margarin som är fri från kokos och solros
Rör sirap, det mjölkfria margarinet, salt och kanel till en pösig massa. Dessa härliga småkakor har lite pepparkakskänsla och slänger man i lite ingefära så kan man nog ha dem som hastpepparkakor (fuskpepparkakor)
Och hos oss är det hallonsylt som gäller då jordgubb går bort pga allergi. Finns på Allergimat också. Men annan gräddersättning fungerar också – och vanlig förstås om man tål det)
Häll över det smälta mjölkfria margarinet i en bunke och blanda i alla ingredienserna en för en. Jag har dock förfinat receptet och fört över det från muffins till en kladdkaka där kakaon, kardemumman och hallonen gifter sig perfekt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.