Jag gjorde om receptet lite efter eget tycke och smak. Lite krispigare yta, krämigt inre som smakar vanilj och så mördegsbotten som man bara inte kan låta bli att älska
De här goda bullarna florerar runt lite här och var på nätet. Tillsätt strösocker, salt, kardemumman och nästan allt vetemjöl, spar lite till utbakningen
Under tiden den jäser kan du fixa fyllningen och sätta ut formar på plåtar till bullarna. När degen jäst klart tar du upp och knådar ihop den jag delade den sedan på två
Julkakorna är slut, tiden för att baka lite mer begränsad men en liten mördegskaka tar inte så lång tid och fördelar man ingredienserna lika i två bunkar och smaksätter på olika vis så vips har man två kakor
Lägg över linserna och sedan grönsakerna och korven. Serveras med turkisk youghurt och mango chutney. Lins och couscoussallad med chorizo2 dl röda linser + 4 dl vatten kokas mjuk i 10 minuter2 dl couscous fullkorn + 4 dl vatten0,5 pkt saffran1 msk flytande margarin1 tsk sambal oeleklägg couscous saffran margarin sambal i en skål och häll på varma vattnet rör om och sätt på lock. 1 hackad röd paprika1 hackad morot0,5 skivad purjolökfräses i lite smör och saltas250 gram chorizo i slantar stekes
I det inlägget kan du också få lite historisk förklaring till varför vi firar våffeldagen just idag. För er som vill fira Våffeldagen i morgon, kan jag å det varmaste rekommendera de här helt gluten- och mjölkfria våfflorna, som blev superlyckade
The post Varför bör man blötlägga frön och nötter. Alla fröer och nötter innehåller fytinsyra, vilket är ett finurligt skydd som naturen skapat för att fröet eller nöten inte skall bli konsumerad innan den hinner hamna i jorden, gro och bli en ny fin planta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.