Jag brukar ibland baka Tigersockerkaka som jag och familjen älskar, vi äter typ halva och så fryser vi in halva så vi kan ta fram och smula ner till sådana här gottigheter en annan dag när suget sätter in
Nu är jag ingen konstnär så jättevackra blev de ju inte och en hel del pill var det. Jag gjorde dem till Alexanders dop men kan tänka mig att de skulle uppskattas på ett barnkalas också så klart ☺☺
Ta då strösocker)1 dl strösocker2 tsk vaniljsocker1 ägg3 dl vetemjöl1 tsk bikarbonat1/2 tsk salt3 dl krossade cornflakes (krossa dem inte för mkt om ni vill ha lite tuggmotstånd)3 dl havregryn200-300 g mörk hackad choklad (250 g ger mkt choklad och 300. Ni kan även blanda ex 200 g mörk och 100 g ljus choklad)Värm ugnen till 200 grader. Grädda dem i mitten av ugnen i ca 10 min eller tills de fått fin färg
Häll i vinet och låt koka ner till hälften. Tillsätt grädde och smaka av med salt och peppar. Tar man soppan som förrätt och serverar i mindre skålar, räcker soppan till det dubbla, dvs 8 portioner
Du börjar med chokladpuddingen så den hinner stelna till innan du lägger på kaninrumporna. Då du vispat ihop det så låt stå i bunke och tjocka till sig något medan du vispar grädden mjukt
Friktionen som blir när tårtan ska tryckas upp ur formen förstör kanterna någon varför jag istället rekommenderar en form men löstagbar kant till denna cheesecake
Jag serverade en klick vispgrädde till, men det är inte nödvändigt. Kaka till påsk. Jag har nämligen väntat på denna dagen då H kommer till skåne för att fira påsken här
Det hör ju till påsken att käka lamm, undrar just varför, kanske någon av er som vet. I vårt kök är vi väldigt förtjusta i lamm och äter det lite då och då, inte bara på påsken
Med lite roliga färger så passar de ju äggstra (hahaha) bra nu till helgen. Maränger till påsk. Nu är vi ju inne i påsktider och då ska det ju ätas ägg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.