Sitter här med datorn i knät och har precis packat en liten väska inför ett trevligt event imorgon. Såhär på vardagskvällarna är det lätt att fantasin för matlagning tryter och man vill bara få mat snabbt
idag var det dock dags att testa något nytt tyckte jag så jag gjorde en pastasås med räkor, musslor, keldas supergoda tomatsåsmed créme fraiche och så stekt halloumiost i kuber
Jobben har avlöst varann med tandläkarbesök, bilar som gått sönder, fot i gips och rullstol för Max, möten till höger och vänster, utedagar och skridsko-jagande, middagar och födelsedagar och en allmänt påfrestande vecka mentalt… MEN nu börjar vi så sakta sadla om till helg
Till squashen gjorde jag köttfärsbiffar smaksatta med basilika och en tomatsås. Igår var jag tillsammans med familjen och tittade på flyguppvisning och på kvällen åkte vi till stan och lyssnade på Miriam Bryant när hon uppträdde på Linköpings stadsfest
Inspirerad av Malin's Diner som i sin tur blev inspirerad av Bara en kaka till så svängde jag ihop en tomatsås som jag knäckte ägg i och sedan gratinerade med ost
Det blev så gott ändå med rena smaker från tomater, svamp och paprika. Jag kallar detta tomatsås eftersom det är mer av krossade tomater än köttfärs i såsen
Jag gjorde den med hummer och det blev väldigt gott och var enkelt att göra. Gröp ur stelnad äggvita som sitter i skalet med en tesked, lägg tillsammans med äggulan
4 250 g fryst hackad spenat 250 g ricottaost 1 litet ägg ca 3 dl vetemjöl 1 krm riven muskot 1 dl riven parmesanost 3/4 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar 250 g valfri pasta 1 förp tomatsås (gärna med basilika) à 390 g rapsolja Till servering färsk basilika riven parmesanost Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.