800 gr benfri karré. 1 vitlöksklyfta. 1 knippa persilja. 2 msk dijonsenap. 2 msk kinesisk soja. 1 dl olja. Blanda alla ingredienser till marinaden och häll den sedan över köttet som du lagt i en plastpåse
Salta och peppra, lägg en teskedsstor klick smör på varje bit. Några småtomater är också gott till. 4 tsk smör. Låt sjuda 7-8 minuter. Ugnsbaka laxen 6-8 min. 4 tsk smör
4 kycklingfiléer. 4 kycklingfiléer. 2 vitlöksklyftor. ½ urkärnad röd chilifrukt. Timjan. Smör. Salt och peppar. Bryn kycklingen runt om i smör så den får färg, men inte blir genomstekt
Blanda gärna lite Ajvar Relish, färsk mynta och persilja med matlagningsyoghurt för en frisk sås. Matilda har just provsmakat färsen och gav betyget4 av 5. 600 gr nöt- eller lammfärs. 1 dl hackade svarta oliver. 4 av. 600 gr nöt- eller lammfärs. 1 dl hackade svarta oliver
4 kycklingfiléer. 4 kycklingfiléer. 2 vitlöksklyftor. ½ urkärnad röd chilifrukt. Timjan. Smör. Salt och peppar. Bryn kycklingen runt om i smör så den får färg, men inte blir genomstekt
1-2 msk kapris. 1-2 msk kapris. 700 gr färskpotatis. 1 dl pesto. 1 röd lök. ev olja. Salt och peppar. Koka potatisen så den fortfarande är lite lite hård
1 hel vitlök. 1/2 + 3 msk olja. 1 msk citronjuice. salt och peppar. Sätt ugnen på 200 grader. Skär toppen av vitlöken, lägg den på en bit folie och häll över 1/2 msk olja
4 dl vatten. Låt kikärtorna rinna av ordentligt, fräs dem sedan i oljan med spiskummin 5-7 min. 4 dl vatten. Låt kikärtorna rinna av ordentligt, fräs dem sedan i oljan med spiskummin 5-7 min Låt svalna och blanda sedan med bulgur, granatäppelkärnor och hackad persilja
i stekpannan med baconfettet, blanda runt och tillsätt några matskedar av. kokande vattnet och låt sjuda i 3-4 min. 3-4 min Häll av i durkslag och häll sedan över
1-2 msk kapris. 1-2 msk kapris. 700 gr färskpotatis. 1 dl pesto. 1 röd lök. ev olja. Salt och peppar. Koka potatisen så den fortfarande är lite lite hård
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.