Smaka av med salt och peppar. 1 brk krossad tomat. 1 dl gröna linser. Häll oljan i en kastrull och fräs sedan lök, morötter och pressad vitlök 3-4 min tillsammans med kryddorna. Slå på en burk krossade tomat och 2 dl vatten tillsammans med en burk cocosgrädde. Koka 20 - 25 min om de är torkade, annars 5 min. 1 dl gröna linser
Salta lätt vid behov och servera rykande varmmed de rostade. 4 medelstora morötter, skivade. 1-2 tsk röd currypasta. Rosta chiafröna tillsammans med spiskummin i torr stekpanna ca 3. 4 medelstora morötter. 1-2 tsk röd currypasta. Rosta chiafröna tillsammans med spiskummin i torr stekpanna ca 3
Smaka av med salt och peppar. 1 brk krossad tomat. 1 dl gröna linser. Häll oljan i en kastrull och fräs sedan lök, morötter och pressad vitlök 3-4 min tillsammans med kryddorna. Slå på en burk krossade tomat och 2 dl vatten tillsammans med en burk cocosgrädde. Koka 20 - 25 min om de är torkade, annars 5 min. 1 dl gröna linser
- ljuvlig fisk som delar sig i flagor och den goda smaken av smör och sommar. 2 dl gröna ärtor. Smält smöret och blanda med gurka, ärtor och dill precis innan servering 100 gr smör. 2 dl gröna ärtor
På köksbänken under en riktigt tjock handduk står nu en burk med röd spetskål, morot, röd lök, fänkål och senapsfrön som, om allt går bra, ska avnjutas om sisådär 3 veckor. Slå på någon matsked vatten vid behov men lämna minst 3 cm upp till kanten. Efter någon dag, eller tidigare, ska det börja bubbla i burken som då behöver luftas 2-3 ggr dag. När det slutar komma mer bubblor är det dags att ställa burken kallt minst 2 veckor, men gärna längre, för bästa smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.