04 Oct. 10. 07. Vaniljsnurror. 0kommentarer. Godmorgon mina vänner. Ja, ok, det kaske är mer förmiddag än morgon, jag vet, men här hemma har vi i alla fall ganska nyligen ätit frukost
Bullbak stod på dagens "to do" lista då frysen gapar tom. Det blev i grunden mina kanelbullar men med både kanel och äkta vaniljsmak i fyllningen då jag ville använda min vaniljstång som jag haft ett tag i skafferiet
Vispa rumsvarmt smör, socker och salt vitt och poröst. Vispa ner ägget. Värm mjölken till ca 37 grader. Blanda i jäst och en del av den varma mjölken i en liten skål och rör tills jästen har smält
När jag var liten bakade mamma ofta vaniljbullar, små, saftiga och söta. På senare dar har jag skapat mig en egen favorit av vaniljbulle, med lite apelsinzest på toppen blir det fantastiskt gott
Nu ska vi ha fyra kalas inom loppet av tre helger, varför det kändes lämpligt att passa på att baka bullar till samtliga kalas vid ett och samma tillfälle
Förra veckan jobbade jag baket på Östgöta Nation. Baket bakar bröd, hamburgerbröd och kakor till nationens luncher och café, och knäckebröd till torsdagsmiddagen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.