2 gelatinblad
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Gör en skåra i vaniljstången och lägg ner i en kastrull. Häll i socker och grädde. Låt koka upp och sjuda några minuter under omrörning. Ta av plattan, lägg i gelatinbladen och smält dem under omrörning. Häll smeten i fyra skålar eller likande. Låt stå i kylen minst 3 timmar efter att de svalnat.
Servera kompotten med yoghurtgrädden och mandelbiskvier. Koka rabarber, sirap och kanel i en kastrull under lock ca 10 min. 7 dl späda rabarber i bitar
Hetta upp på medelhög värme och rör tills allt socker har smält. Rabarber- och jordgubbskompotten. Hetta upp på medelhög värme och rör till allt socker har smält
Skär rabarbern i centimetertjocka skivor och lägg dem tillsammans med socker i en kastrull. Skiva jordgubbarna och varva dem medrabarber och vaniljyoghurt i höga glas
Servera kompotten med yoghurtgrädden och mandelbiskvier. Koka rabarber, sirap och kanel i en kastrull under lock ca 10 min. 7 dl späd rabarber i bitar. 1 dl Arla Köket medelhavsyoghurt
Efter en stund börjar rabarbernsmälta och koka i sin egen vätska. Rabarbertopping. (Mängden strösocker beror på hur sur rabarber man har och hur syrlig rabarberkompott man vill ha
(Om du inte vill servera direkt låt den smältarabarbern och mandelfraset stå framme i rumstemperatur och lägg ihop med yoghurten strax före servering eftersom mandelfraset förlorar sin krispighet annars
Vaniljpannacotta. Värm upp grädden med socker och uppskuren vaniljstång utan att det kokar. Skrapa ur frukterna och sjud ihop med vatten, socker och citronsaft
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.