Garnera pannacottan medjordgubbar och citronmelissblad. Täck över med plastfolie under tiden. Ingredienser8 dl vispgrädde2 dl mjölk (3%)2 vaniljstänger2 dl gelésockerGarneringJordgubbar skurna i skivor
Tänkte bjuda er på efterrätten som intogs igår, nämligen vaniljpannacottamed karamelliserade jordgubbar och såhär lätt är det att göra (istället för att köpa en påse i affären med ”färdig” pannacotta som är lika lätt som att göra denna från grunden)
Pannacotta med lime- och myntamarinerade jordgubbar. Jag börjar med det enklaste som jag redan har på papper och det är pannacottan som vi serverade till dessert
Det resulterade i en rabarberkompott serverad med skivade jordgubbar och vaniljkesella. Varva kompotten med skivade jordgubbar, kesellan och krossade digestivekex i glas
Lägg frön och stång i en kastrull tillsammans med grädden och sockret. Vaniljstången spar du i en burk med socker så får man riktigt vaniljsocker till framtida bakning
Denna gång är den fylld med en rabarberkompott, vispad grädde och färska jordgubbar. Dekorera slutligen medjordgubbar och knyt ett vitt sidenband runt tårtan för att stabilisera den
Servera pannacottan med. avsvalnad rabarberkompott och hackat mandelkrisp. rabarberkompotten i en kastrull och koka försiktigt ihop i 5 minuter tills rabarbern är mjuk
Vid det här laget vet ni att jag gillar att experimentera i köket, ett av experimenten i helgen var en uppfriskande fläderbloms- och vaniljpannacotta som serverades medjordgubbar
Vaniljpannacotta. Värm upp grädden med socker och uppskuren vaniljstång utan att det kokar. Skrapa ur frukterna och sjud ihop med vatten, socker och citronsaft
Riv salladsbladen lite och blanda med paprikan, jordgubbar och dressingen. Magdas pappa gjorde den tillsammans med barnen som en Mors Dags överraskning till mig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.