Garnera pannacottan medjordgubbar och citronmelissblad. Täck över med plastfolie under tiden. Ingredienser8 dl vispgrädde2 dl mjölk (3%)2 vaniljstänger2 dl gelésockerGarneringJordgubbar skurna i skivor
Tänkte bjuda er på efterrätten som intogs igår, nämligen vaniljpannacottamed karamelliserade jordgubbar och såhär lätt är det att göra (istället för att köpa en påse i affären med ”färdig” pannacotta som är lika lätt som att göra denna från grunden)
Pannacotta med lime- och myntamarinerade jordgubbar. Jag börjar med det enklaste som jag redan har på papper och det är pannacottan som vi serverade till dessert
Vid det här laget vet ni att jag gillar att experimentera i köket, ett av experimenten i helgen var en uppfriskande fläderbloms- och vaniljpannacotta som serverades medjordgubbar
Vaniljpannacotta. Värm upp grädden med socker och uppskuren vaniljstång utan att det kokar. Skrapa ur frukterna och sjud ihop med vatten, socker och citronsaft
Riv salladsbladen lite och blanda med paprikan, jordgubbar och dressingen. Magdas pappa gjorde den tillsammans med barnen som en Mors Dags överraskning till mig
Jordgubbarmed lättvispad grädde eller en jordgubbstårta som ståtar till efterrätt. Sommarens stora högtid är här och med den en hyllning av det svenska
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.