12 st
gelatinblad 4 dl vaniljyoghurt 0.5 dl flädersaft Äppelglass: 2 st äpplen Granny Smith 2 msk florsocker 1 msk citronmeliss hackad 0.5 dl flädersaft 0.5 dl crème fraîche Garnera med: 4 st äppelskivor citronmelissLåt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Blanda yoghurt och flädersaft i en bunke. Krama ur gelatinbladen och smält dem i en kopp i mikron, ca 10 sekunder.
1 Blanda
smält gelatin med 1/2 dl av yoghurtblandningen och rör sedan ner i bunken med resten av yoghurtblandningen. Fördela i kalla dessertglas. Låt pannacottan stå i kylen ca 2 timmar eller över natten.
1 Skölj,
torka och kärna ur äpplena. Lägg dem i en fryspåse och låt dem ligga i frysen i minst 4 timmar.
1 Lägg
de frysta äppelbitarna i skålen till matberedaren med kniven monterad. Tillsätt florsocker, citronmeliss, flädersaft och crème fraiche och kör till en fluffig massa.
1 Lägg
en skopa över pannacottan och servera genast. Dekorera med en äppelskiva och citronmeliss.
Vaniljpannacotta. Värm upp grädden med socker och uppskuren vaniljstång utan att det kokar. Skrapa ur frukterna och sjud ihop med vatten, socker och citronsaft
Lägg gelantinet i en bunke med kallt vatten. Eftersom det blir skummigt när man kör med mixer, så kan du ta såsen från värmen och röra i den en stund så försvinner skummet
"Tänk på det innan ni tatuerar in en delfin på axeln" sa psykologen med ett leende. Nu åter till pannakottan som jag smaksatte med vaniljstång som jag köpt med mig från Mauritius när vi var där förra vintern
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.