Vaniljpannacotta med äppelglass
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 st gelatinblad
  • 14 dl vaniljyoghurt
  • 10.5 dl flädersaft
  • 12 st äpplen
  • 12 msk florsocker
  • 11 msk citronmeliss
  • 10.5 dl crème fraîche
  • 14 st äppelskivor
  • 1 citronmeliss
  • 12 st gelatinblad 4 dl vaniljyoghurt 0.5 dl flädersaft Äppelglass: 2 st äpplen Granny Smith 2 msk florsocker 1 msk citronmeliss hackad 0.5 dl flädersaft 0.5 dl crème fraîche Garnera med: 4 st äppelskivor citronmelissLåt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Blanda yoghurt och flädersaft i en bunke. Krama ur gelatinbladen och smält dem i en kopp i mikron, ca 10 sekunder.
  • 1 Blanda smält gelatin med 1/2 dl av yoghurtblandningen och rör sedan ner i bunken med resten av yoghurtblandningen. Fördela i kalla dessertglas. Låt pannacottan stå i kylen ca 2 timmar eller över natten.
  • 1 Skölj, torka och kärna ur äpplena. Lägg dem i en fryspåse och låt dem ligga i frysen i minst 4 timmar.
  • 1 Lägg de frysta äppelbitarna i skålen till matberedaren med kniven monterad. Tillsätt florsocker, citronmeliss, flädersaft och crème fraiche och kör till en fluffig massa.
  • 1 Lägg en skopa över pannacottan och servera genast. Dekorera med en äppelskiva och citronmeliss.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.