Kakan/flanen/puddingen. Leche flan är en klassisk efterrätt i filippinerna. I leche flan använder man kondenserad mjölk - både sötad och osötad (sötad brukar heta "condensed milk" och den osötade brukar återfinnas under namnet "evaporated milk")
Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut den i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter
Flan - Brylépudding med varm chokladbakelsePortioner. 10/br>Du behöver. 1/2 l grädde. 1/2 l mjölk. Smöra och mjöla portionsformar i aluminium, fyll upp till 2/3. Av RedaktionenFotografDavid Back 1/2 l grädde. 1/2 l mjölk
Idag blir det vaniljpajsrecept för att fira att jag går på semester kring 16-blåset. Vaniljpaj med sommarfruktsalladca 8 portPajskal100g smör0,5 dl socker2 dl havregryn1,5 dl vetemjölFyllning2,5 dl vaniljvisp50g mörk chokladLag2 limefrukter2 dl vatten2dl sockerSallad½ galia melon300 g jordgubbar200 g hallon1 kruka färsk myntaPajskalet
Satt och kollade i gamla recept och hittade en gammal goding, frasiga flarn med räkor. Jag skar en smördeg i 6x8 cm stora plattor och gräddade dem frasiga i ugnen
Det här är ett recept på paj i tartelettstorlek, men går även att använda till en stor paj. Min jorgubbsgelé blev en sås då jag inte hade någon gelatin hemma, men nedan följer ett recept på gelé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.