Hej på er,. Hoppas att ni haft en fin start på veckan. Jag tänkte att vi skulle dra till ett litet bakverk såhär på tisdagskvällen, det är väl inte fel
Smält smöret på låg värme i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker och blanda. Vänd kakan upp och ner och bred tryffeln ovanpå, toppa med flingsalt
Limerutor – syrligt goda rutor av limepaj på mördegsbotten med syrlig kladdig limefyllning av både färskpressade limefrukter samt det rivna skalet med ägg, pudrad med florsocker
Marinera bitar av kycklingfiléer i soja, olivolja, vitlök och sambal oelek. Skala lök och morötter. Strimla lök, morot, vitkål och paprika i mindre bitar
Tillsätt lök, kålrot, morötterna och timjan. Smaka av, tillsätt mer salt och peppar om det behövs. Låt småkoka i 15-20 minuter, tillsätt mer vatten om det behövs. Efter 15-20 minuter tillsätts potatisen, korven, Sweet Chili Sås och chilisåsen, rör om i grytan, låt småkoka tills potatisen är klar
Tillsätt lök, kålrot, morötterna och timjan. Smaka av, tillsätt mer salt och peppar om det behövs. Låt småkoka i 15-20 minuter, tillsätt mer vatten om det behövs. Efter 15-20 minuter tillsätts potatisen, korven, Sweet Chili Sås och chilisåsen, rör om i grytan, låt småkoka tills potatisen är klar
Dela vitlöksklyftan påmitten och gnid ena halvan med snittytan nedåt över alla brödbitarna. Dels klassikern laxrulle med pepparrot, dock med färsk pepparrot istället för riven på tub (det är bara att smaka sig fram), dels smördegsstänger med ädelost, valnötter och honung och så min version av bruschetta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.