Vaniljhjärtan med saffranskräm
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 dl Vetemjöl
  • 11 dl potatismjöl
  • 11 dl strösocker
  • 1200 g mjukt smör
  • 1 Florsocker till att pudra med
  • 1 Matolja att smörja formarna med
  • 12,5 dl matlagningsgrädde
  • 11 Vaniljstänger eller 1 tsk vaniljpulver
  • 160 g äggulor, cirka 3 st
  • 160 g Socker
  • 120 g maizena
  • 11 msk smör
  • 1,5 g saffranDeg: Blanda samman alla ingredienserna och knåda till en jämn fin deg. Lägg degen i plastfolie och låt den vila i kylen 30 minuter. Kräm: Koka upp grädde med vaniljstång. När det kokat ta upp stången och skrapa ur fröna. Använder du vaniljpulver låt fröna koka med från början. Vispa äggulor, maizena, saffran och socker fluffigt. Häll ner detta i en NY kall kastrull. Sen häller du ner den något varma grädden under konstant vispning. Ställ det på plattan och låt det sjuda försiktigt. Du måste vispa hela tiden!!!!! När det tjocknat rör ner smöret och låt krämen svalna.
  • 1 Sätt ugnen på 200 grader. Olja in formarna som du ska baka dem i. Ta fram degen på mjölat bord. Kavla ut degen tunn, ett par millimeter tjock. Klä in formarna. Lägg i cirka 1 msk av krämen och sedan kavlar du ut ett lock. Lägg över locket och tryck ihop kanterna väl runt om. Grädda lågt i ugnen cirka 17 minuter, de ska få lite färg. När de är varma knackar du lätt på dem och får ut kakan. Låt dem svalna innan du pudrar dem med florsocker.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.