1 Servera
som den är eller med vaniljglass.Receptet ska lagas i 1 långpanna. RabarberBörja med att koka upp rabarber, kanel och sirap. Vispa ut potatismjölet i vatten, rör ner i rabarbergrytan under omrörning. Låt koka upp tills det tjocknar. Låt svalna, ställ i kyl.DegSätt ugnen på 200 grader vanlig värme eller 180 grader varmluft.Blanda ihop de torra ingredienserna, tillsätt smöret i tärningar. Arbeta ihop till en jämn deg.Tryck ut hälften av degen i en bakpappersklädd långpanna ca 20x25 cm.VaniljfyllningVispa ihop samtliga ingredienser och häll blandningen på botten.Klicka på rabarber och strö resten av degen ovanpå som en smulpaj.Grädda i nedre delen av ugnen tills fyllningen har stannat men är något dallrig, det tar cirka 40 minuter. Ugnsvärme och temperatur på ingredienserna kan variera så anpassa tiden efter din ugn.Låt svalna, ställ i kyl och skär i bitar. Lägg bitarna i formar. Kakan går bra att frysa.
Eftersom fyllningen sjunker ned i kakan så blir den extra saftig. Gör den i en långpanna 30 X 40 cm. 500 g smör 10 dl vetemjöl 4 dl strösocker 4 msk vaniljsocker 1 msk bakpulver FYLLNING. 2 dl kesella 5 dl crème fraiche 4. - Läs hela inlägget här 30 X. 4 msk vaniljsocker. 5 dl crème fraiche
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.