Vaniljhjärtan med rabarber i långpanna
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Smör
  • 1 Vetemjöl
  • 1 Socker
  • 1 Vaniljsocker
  • 1 Bakpulver
  • 1 Rabarber, skivad
  • 1 Ljus sirap
  • 1 Kanel eller kardemumma
  • 1 Potatismjöl
  • 1 Kallt vatten
  • 1 Crème fraiche
  • 1 Kvarg
  • 1 Ägg
  • 1 Äggula
  • 1 Strösocker
  • 1 Servera som den är eller med vaniljglass.Receptet ska lagas i 1 långpanna. RabarberBörja med att koka upp rabarber, kanel och sirap. Vispa ut potatismjölet i vatten, rör ner i rabarbergrytan under omrörning. Låt koka upp tills det tjocknar. Låt svalna, ställ i kyl.DegSätt ugnen på 200 grader vanlig värme eller 180 grader varmluft.Blanda ihop de torra ingredienserna, tillsätt smöret i tärningar. Arbeta ihop till en jämn deg.Tryck ut hälften av degen i en bakpappersklädd långpanna ca 20x25 cm.VaniljfyllningVispa ihop samtliga ingredienser och häll blandningen på botten.Klicka på rabarber och strö resten av degen ovanpå som en smulpaj.Grädda i nedre delen av ugnen tills fyllningen har stannat men är något dallrig, det tar cirka 40 minuter. Ugnsvärme och temperatur på ingredienserna kan variera så anpassa tiden efter din ugn.Låt svalna, ställ i kyl och skär i bitar. Lägg bitarna i formar. Kakan går bra att frysa.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.