1. Blanda samtliga ingredienser till fördeg, täck med duk och låt vila en timme i rumstemperatur. Tillsätt resterande ingredienser, smöret klickvis och och bearbeta till en smidig deg, spara lite mjöl till utbakning
Fördeg15 g rörsocker, strö 25 g jäst 125 g mjölk 190 g vetemjöl. 1Deg30 g rörsocker, strö 45 g äggula (3 ägg) 250 g vetemjöl 65 g smör, rumstempererat 100 g mjölk
//Matilda Vaniljgifflar. Bullar finns i många olika varianter gällande smak och form. Alla är ju förstås lika goda, men några storfavoriter som jag bakat och smakat på genom åren är dessa goda smörögabullar, mina goda kardemummaknutar och de här höstiga äppel- och kanelbullarna
1. Smula ner jästen i en bunke. Smält matfettet och tillsätt gräddmjölken. Låt det bli fingervarmt. Häll det över jästen och rör om så att den löser sig
1. Smula ner jästen i en degbunke. Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt det bli fingervarmt (37°). Häll det över jästen och rör om så att den löser sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.