Täck formen med plast och ställ den i frysen i några timmar tills den är genomfryst. Den senaste varianten blev en otroligt krämig glass medkrossadchoklad som jag hittade receptet på hos Tidningen Hembakats bloggare Lindas Bakskola
Börja med botten till cheesecaken, mixa digestivkexen till smulor och rör ihop med smält smör. Cheesecake medkrossadchoklad & ett täcke av krämig kolasås á la Jennys matbloggFoton
Vispa smör och socker pösigt med elvisp, tillsätt sedan ägget och vispa igen. Dessa är helt ljuvliga enligt mig som älskar allt som har med socker att göra
Hon har använt sig av Dulce de Leche Classic i sin Glass medkrossadchokladoch dulce de leche. Vill man göra läckra strutar med glittrig kant är det bara att häll ut strössel i en skål, smälta choklad i ett vattenbad och doppa strutens kant i chokladen
Tryck till med sked eller gaffel. Häll över olja, peppar, timjan ochkrossade vitlöksklyftor. 700 g färskpotatis, kokt och kall. 700 g färskpotatis, kokt och kall 3 msk olivolja 4 klyftor vitlök timjankvistar
I medchokladoch skumtomtar, värm och så är det färdigt. Innan jag drog iväg till jobbet imorse passade jag på att experimentera i köket och jag tänkte delge er det lilla ”recept” som jag fixade med
Nu har ju jag som sagt inte helt övergott till en vegansk diet så det kommer säkerligen upp recept med både ägg och/eller mjölkprodukter här på bloggen ändå, men från ochmed nu lär ni snubbla över orden mandelmjölk och tofu lite oftare än ni gjort innan
Dig som älskar choklad i mängder och jordnötter. Jag använde en väldigt liten för att få den hög, går lika bra att ta en större och göra plattare kakor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.