Pajskal. Rör ihop rumsvarmt smör med resten av ingredienserna. Låt degen ligga i kyl under någon timme. Tryck sedan ut den i ett pajform och förgrädda i ugnen på 200 grader i ca tio minuter
Blåbärssylt är både gott på smörgåsen och på pannkakorna och varför inte ha lite din morgonyoghurt, ett perfekt sätt för att göra din egna naturliga blåbärsyoghurt istället för att köpa en färdig variant som oftast får sin smak och färg av andra saker än just blåbär
Så jag tänkte bjuda på de här nöt- och vaniljdoftande energibarsen. Det är måndag igen och kanske behöver du lite extra energi inför veckan som ligger framför
) Vaniljdoftande scones Ingredienser 3 dl mellanmjölk 100 gram smör 7-8 dl vetemjöl 4 tsk bakpulver 1/2 tsk salt 3 tsk vaniljsocker 1 dl färska eller frysta bär (sockra gärna bären innan med två msk socker ) Gör så här
I fredags var vi på bussresa till Tyskland. Lite shoppning på Calles i Heligenhafen. Jag tycker om att åka buss men det tar kål på mig att stiga upp kl 04
Nu är snart hösten här och jag tycker att det är jättehärligt. Strax utanför fönstret finns ett stort plommonträd som jag längtar efter att få plocka lite på, men jag får nog ge det några dagar till så att frukterna blir riktigt, riktigt mogna… Jag hoppas att årets skörd är god, jag har så många recept med härliga plommon som jag vill plöja igenom
Vaniljdoftande youghurtpannkakor. Jag älskar frukost. Har alltid gjort det. Och har aldrig förstått mig på dem som säger att de inte har någon aptit på morgonen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.