Vaniljdoftande ­­ rabarber- & hallonsaft
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg rabarber (cirka 2 liter skuren rabarber)
  • 13 dl hallon
  • 14 dl vatten
  • 11 tsk färskpressad citronsaft
  • 14 dl strösocker
  • 11 tsk vaniljpulver av mald ­vaniljstångSkölj och skär rabarber i små bitar. Skölj hallonen.
  • 1 Mät upp vatten och citronsaft i en stor gryta. Lägg i rabarber och hallon och koka i cirka 10 minuter, eller tills allt är sönderkokt. Häll allt i en silställning att självrinna i cirka 20 minuter.
  • 1 Mät upp den avrunna saften och häll den i en ren gryta. Mät upp och rör ner sockret, cirka 1 dl i taget. Rör i vaniljpulver. Koka upp saften och koka i cirka 1 minut. Ta grytan från värmen.
  • 1 Låt stå i 5 minuter. Skumma av.
  • 1 Häll saften på varma, rena flaskor och förslut. Förvara i kylskåp.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.