Jag har spenderat ett antal timmar i köket i helgen för att försöka hinna göra klart vetebrödet och de flesta småkakorna inför kafferepsfinalen som är nästa söndag
Dagar med värmande vårsol kan vi inte få för mycket utav så självklart måste vi ju lyxa till de lite med ett gott vetebröd när man kan sitta utomhus med en kopp kaffe
eller krämbullar eller pariserbullar - kärt barn har ju många namn. Har inhandlat en ny kompis i köket, en KitchenAid, som jag ju var tvungen att provköra i helgen
Oj, oj, oj, vilken galet intensiv värme. Skulle tro att vi har varmare än kring medelhavet just nu och så här på eftermiddagen när det fläktar är det ju helt underbart
Här bjuder jag på en riktig godsak till helgen. Har fått receptet av en vän - Britten och har haft den i receptlådan länge utan att det blivit av att baka den
Vispa ägg o socker pösigt i stor bunke. Blanda mjöl o bakpulver o vaniljsocker. tillsätt torra ingredienser samt det smälta smöret och mjölken / grädden till ägg/socker smeten
Smula ner jästen i en bunke. Mortla saffranet tillsammans med sockerbiten. Smält matfettet, blanda ner saffranet i det varma matfettet och låt fräsa en minut under omrörning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.