I helgen som var bakade jag en cheesecake med två fyllningar, en bärfyllning och en med smaka av citron, som jag kan rekommendera, både god och lätta att baka
Koka upp mjölk ochvaniljstång, plocka ut vaniljstångenoch häll mjölken över äggblandningen Häll sedan tillbaka allt i kastrullen och koka upp under omrörning på medelvärme tills krämen tjocknat
Blanda ihop mjöl, salt, bakpulver ochvaniljsocker, ställ åt sidan. Jag måste säga att jag inte är överdrivet förtjust i att hålla på och ha i massa färgämnen när jag bakar ("Red Velvet is bullshit)", men det går ju inte att komma undan när det kommer till polkagrisar
De här goda bullarna florerar runt lite här och var på nätet. Tillsätt strösocker, salt, kardemumman och nästan allt vetemjöl, spar lite till utbakningen
Under tiden den jäser kan du fixa fyllningen och sätta ut formar på plåtar till bullarna. När degen jäst klart tar du upp och knådar ihop den jag delade den sedan på två
Julkakorna är slut, tiden för att baka lite mer begränsad men en liten mördegskaka tar inte så lång tid och fördelar man ingredienserna lika i två bunkar och smaksätter på olika vis så vips har man två kakor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.