Blåbär & vaniljcheesecake. Som om jag kunde gå en dag utan något sött & sliskigt till kvällsmat. Jag håller väl till vis del med, eftersom jag äter godsaker nästan dagligen, skillnaden kanske är att jag får plats med alla dessa inom min ram av näringsämnen/dag & att jag bakar det mesta själv, men skillnaden är egentligen hårfin
Rör försiktigt i blåbärs purén med en sked lite slarvigt (det blir jättefint när man skär upp cheesecaken än bara en tråkig blå färg som man får när man blandar ordentligt)
Rör i majsstärkelse, socker, vaniljsocker, ett ägg i sänder och till sist grädden. Här kommer receptet på en underbart bra cheesecake med blåbär och vit choklad
Vänd sedan försiktigt ner äggvitor, grädde, och pressad citron i blåbärs blandningen. 1 tsk vaniljsocker. Bred ut blandningen över digestive kexen och frys in cheesecaken 4-5 timmar. Ta ut cheesecaken 30 min före servering. 1 tsk vaniljsocker
Ett liknande recept som jag rekommenderar att kika in på är min Blåbärschesecake. Cheesecake är lustigt nog en typ av bakverk som jag i vanliga fall inte är så förtjust i, men som jag i denna hälsosamma variant tycker är både riktigt gott och superfräscht
Blanda sedan gulorna, Philadelphiaosten, créme fraiche, socker och vaniljsocker till en slät smet. (förbered denna när cheesecaken stått i kylen minst en timme)
Smaksätt den ena med vanilj och den andra med blåbärspulver. Blev sugen på att baka schackrutor men bestämde mig för att göra en blåbärsvariant istället för den klassiska
Blanda sedan gulorna, Philadelphiaosten, créme fraiche, socker och vaniljsocker till en slät smet. Lossa cheesecaken från formen runt kanten med en tunn kniv, skär sedan bitar och servera
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.