Servera din goda tomatsallad tillsammans med uppskuren mozzarella, MUMS. Jag har verkligen blivit helt galen i kombinationen mozzarella, basilika och tomater
Till biffarna serverar vi ugnsrostade rotsaker och en kall sås med smak av basilika och vitlök. Om vi får vi säga det själv så tycker vi att det går ganska bra med vårt senaste projekt "mer färs i köket"
Ingredienser 4 kycklingfiléer1 pkt bacon eller lufttorkad skinka1 gul lök1 vitlöksklyftasmör eller olja 2 dl risottoris 4 dl höns- eller grönsaksbuljong 1 lime 1 kruka färsk basilika 1-2 dl nyriven parmesansalt & pepparGör risotton såhär 1. Strimla basilikan 8. Vänd ner basilika, limesaft och ost 9. Servera med ost, basilika & limeskal 10. Krydda med flingsalt och pepparFixa kycklingen1. Linda kycklingfiléerna med bacon eller skinkan2. Krydda lite med svartpeppar och salt3
1 dl basilika, gräslök och persilja. 1 dl basilika. Måste göra ett bättre inlägg och denna såsen som receptet kommer från min favorit kokobok - Under Valnötsträdet
Servera med svart råris, kokta rödbeter, feta och en yoghurtsås. Basilika och Parmesanbiffar. Mixa boveten, häll i den hackade löken, basilika, riven parmesan, örter och salt och mixa till en smet
Och en aning italienskt, som den här pastan medvalnötspeston som är lätt och fräsch. Det kommer istället bli en jul med mycket fisk och vegetariskt, lutfisk (såklart), sill, och mycket grönkål och rödkål
Färsk basilika tillhör en av mina favoriter när det gäller färska kryddor. Jag gjorde en basilika aioli som är god till bla grillat kött eller varför inte som dressing till en god sallad
Koji hängde med ett bra tag men trillade tyvärr på målsnöret och åkte ut i slutkvalet. Mixa valnötter, olja, smulat bröd, finriven vitlök, citronsaft, finriven parmesan, olivolja, salt och peppar, späd ut peston med ett par matskedar av pastavattnet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.