Där italienska recept känns väldigt basic och råvaran får stå i centrum, uppfattar jag de franska recepten som något krångligare med mer fokus på teknik än ingredienser
En hel dag med att skjutsa barn hit och dit. Stek i stekpannan med smöret tills löken blir mjuk. Alla kommer hem urtrötta och då är det skönt att bara slappa
lägg upp rödbetorna med nötter på tallriken tillsammans med den grtinerade smörgåsenToppa allt med ringlad balsamicocréme samt ev ytterligare lite ringlad honung och flingsalt
Gratinerad chèvremed valnötter och honung på ett grovt bröd. Och sallad till det. Förra veckan när min man var bortrest i jobbet såg middagen för mig ut så här
Ingredienser Portioner. 8 bufféportioner ca 600 g kålrot 2 msk smör 2 msk strösocker 1 röd chili saften av 1 apelsin salt peppar 1 ask färsk gräslök (à 20 g) Lägg till i inköpslistan
Toppa medkaramelliserade popcorn. Och mer lär det bli, vi närmar oss ju påsken med stormsteg. Jag använde hårda pappersformar men använd gärna en muffinsplåt med tunnare pappersformar i om du inte har den hårda varianten
Jag fyllde min paj med långsamstekt, karamelliserad lök, broccoli, skinka och ost, samt en äggstanning med timjan, vilket är en helt annan fyllning än enligt bokens recept
Jag utgick ifrån smaker som jag vet passar bra med chêvre och försökte få in så många som möjligt. Det här receptet hittade jag bortglömt bland mina bilder från en period i våras då jag inte var riktigt lika aktiv med bloggandet
Knäck äggen och blanda med yoghurt. Klipp baconet i små bitar med en sax, stek i stekpannan. chèvre. Blanda i stekt bacon, smula ned chévre, finstrimla de soltorkade tomaterna och blanda ned i äggsmeten och rör om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.