Det passar alldeles utmärkt bra att kröna söndagsmorgonen med ett par grymma valnötsbaguetter. Kalljästa valnötsbaguetter med råg- och vetesur 100 gram rågsur 100 gram vetesur 5 gram jäst 5 dl vatten 3 tsk salt 100 gram valnötter, grovt hackade (cirka 1,5 dl) Börja med att blanda rågsur och vetesur med vatten och jäst
Blötlägg aprikoserna i vatten i 12 timmar. Häll av vattnet och dela dem i bitar. Lägg aprikoser, grahamsmjöl, nästan allt vetemjöl special, jäst, rapsolja, sirap, salt och pomeransskal i bunken till matberedaren med plastkniven monterad
Smula jästen i degbunken. Värm tomaterna till 37 gr, häll dom över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt salt, olivolja, valnötter och det mesta av mjölet
1. Blötlägg aprikoserna i vatten i 12 timmar. Häll av vattnet och dela dem i bitar. 2. Lägg aprikoser, grahamsmjöl, nästan allt vetemjöl special, jäst, rapsolja, sirap, salt och pomeransskal i bunken till matberedaren med plastkniven monterad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.