Här kommer ett recept som blir perfekt tillsammans med rårörda lingon. Det bästa är att du får in extra grönt på bordet och att broccoli stammen inte slängs utan kommer till användning
Det jag ska göra är rosenmarmelad som är supergod. Rosenmarmelad på färska blad. 5 l röda färska rosenblad. citron rivet skal av 1/2. 25 st certo flaska. 2 Blanda ner citronsaft, citronskal och socker. 4 Det kan ta två till tre dygn innan marmeladen stelnar, så planera i god tid. 5 l röda färska rosenblad. citron rivet skal av 1/2. 25 st certo flaska
Har man en sådan veckomatsedel så behöver man inte stå klockan sex på kvällen och titta in i frysen där allt ligger fryst utan man kan redan kvällen innan ta fram just den basvara som skatillagas dagen därpå
Nu är ju rabarber ganska lättodlat och behöver inte särskilt mycket omsorg, men ändå. Visst är det ändå en viss känsla att kunna ta vara på och laga något ätbart av det man lagt ner lite extra kärlek och besvär på att odla själv
Skala och riv alla rotfrukter och löken grovt. Så när jag nu lagar middag senare i veckan kommer det bli något vegetariskt, sen får vi se om vegetarisk middag blir ett stående inslag på vår veckomeny framöver
Pajskal. Igår blev det en jättegod köttfärspaj till middag som vi åt tillsammans med en sallad som bestod av fetaost, blandade salladssorter, körsbärstomater och rostade nötter
Har i veckan ätit den både som middag och då med vispad grädde och hallon. Lät mig inspireras av Jenny häromdagen och testade att laga en kesokaka, som är som en blandning av ostkaka och pannkaka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.