Och jag fick en helt underbar bukett med vita rosor. mat/recept,. Potatistimbaler med fetaost istället för västerbottenost, älgbiffar med persilja, vitlök, salt och svartpeppar, lammbogstek och tzatziki
Smula på rosépeppar och servera med ris/potatisklyftor/pressad potatis och en god sallad. Bryn köttet i smör, krygga med salt och peppar (eller om du har någon annan köttkrydda som du tycker om, jag gillar Knorrs kött- o grillkrydda)
Kan serveras med vispgrädde eller vaniljsås, men är god utan också. Så istället plockade jag bär, gjorde paj, diskuterade fram idéer med Mr C vad vi ska göra med vår pergola, skurade sittbänken som ska få sig en omgång med färg och så tog jag typ tio kallduschar för att svalka min bastu till kropp
Blanda gröten med ägg, mjöl och salt. Är du som jag så kokar du säkert också alldeles för mycket risgrynsgröt till jul… Men vet du att man kan steka jättegoda plättar av överbliven risgröt
Fyll det med skinkstrimlorna och den rivna osten. Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Vispa ihop ägg och mjölk med salt och peppar och häll ner över fyllningen
Nu är det bara fyra dagar kvar till jul och det är hög tid att förbereda all julens godamat. Kanske jag får bjuda på lite inspiration och tips på goda julrätter, som även kan förgylla din jul
Låt sedan fyllningen ligga i ett durkslag över en bunke (spara vätskan och gör en god brunsås om du vill) medan du gör pirogerna, för att vara säker på att inte få för mycket vätska i pirogerna
Pappa bjöd på sin underbart godamat, förrätt, varmrätt & efterrätt, tack så mycket. Igår var vi på middag hos fina familjen♥ grillning & några glas vin i solen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.